Wedstrijdverslagen

18-02-2017
KWB761 - 3Vriendenkring Overpelt
Goals: Maarten (assist Tim S)
Opstelling: Eddy, Kevin T, Pieter, Kevin K, Kevin C, Tim E, Tim S, Fré, Maarten, Danny, Bart VM, Sander, Simon (Uitgeleend)
De spanning was te voelen in het duinenstadion. De supporters waren enthousiast en keken uit naar het begin van de match. Door een paar fouten in de verdediging kan Overpelt 3 goals verzilveren in de eerste 10 minuten.

Na de 3 goals was KWB wakker geschud en kwamen er meer kansen voor de thuisploeg. De gevaarlijkstekans kwam van Maarten die alleen voor de keeper werd gezet door Kevin C maar hij trefte de keeper in de plaats van het doel. In de 2e helft overmeesterde KWB76 het veld. Ze hadden veel balbezit en veel kansen.

Maarten had nog een mooi trap op de paal geschoten.

Op het einde kwam linksback Kevin T opzetten met een aanval. Hij liep de verdediging voorbij en gaf een diepe steekpas aan Tim S die op zijn beurt de pas gaf aan Maarten die de goal binnentikt. De verdiende goal was de dan toch gemaakt met een 1-3 eindstand.
04-02-2017
KWB76 Hechtel 0 - 3ITM 2002
Goals:
Opstelling: Kevin C, Kevin K,Kevin T, Sander, Frederik, Tim E, Simon, Filip, Dieter, Jelger, Michael, Nick
Het was een regenachtige zaterdag nammiddag. Er stond een modderachtig veld op ons te wachten om een wereldmatch te spelen regen ITM 2002. De match begon gelijk opgaand. Beide partijen hadden veel kansen. De gevaarlijkste kans in de eerste helft kwam van ITM die onschadelijk werd gemaakt door onze keeper Fré. Daarop antwoorden KWB met een pas van de verdediging naar Filip die de bal controleerde en van buiten de baklijn op de paal schoot.

We gingen rusten met 0-0. ITM kwam sterk uit de kleedkamers. Ze begonnen de tweede helft met de 0-1 we waren verrast maar we lieten de moed niet zakken. Na heel wat kansen van KWB en ITM was ITM iets efficiënter en maakten ze de 0-2.

Tegen het einde aan waren beide ploegen vermoeid aan het worden. Daar kon de aanval van ITM van profiteren. Waardoor de match eindigde met 0-3
21-01-2017
KWB762 - 1Pundershoek
Goals: Frederik 1-0 Pundershoek 1-1 Sander 2-1
Opstelling: Spitsen: Frederik & Kevin K Middenveld: Sander, Danny, Kevin C, Bart Vm, Marcel Verdediging: Kevin T, Tim T, Pieter, Bart D Doelman: Eddy
Kort samen gevat: een verdiende overwinning die smaakt naar meer (door de frieten dan).

Eerst helft ging moeizaam van start maar de tegenstander kon geen echte dreiging vormen mede dankzij de sterke 4 mans verdediging. Met goed samenspel slaagde KWB 76' erin om enkele kansen te creëren, één kans kon verzilverd worden door Frederik!

Helaas verloren we Danny na ongv. 20 min door een eerdere blessure. We verwachten hem toch snel terug op ons middenveld :-)

De tweede helft begon moeizaam, mede door het veld dat bijzonder glad was en leidde tot enkele uitschuivers. Helaas was dit ook het lot voor Eddy die als doelman onderuit ging door het gladde veld. De tegenstander profiteerde van de verwarring om te scoren, maar bleek toch vooral enkel gevaarlijk op stilstaande fases.

De opkomst van Sander aan de flank legde geen windeieren en een onvoorziene goal (hij blijft erbij dat het een echt schot was) was ons deel.

Daarna was het vooral een kwestie van controleren en de match uitspelen. Er moet gezegd worden dat iedereen heeft gelopen voor wat hij waard was, de meeste duels aan het middenveld waren voor ons. Eddy hield het net verder zuiver en de flanken zorgden voor regelmatige dreiging.

We verlieten het veld gelukkig zonder meer gekwetsten, het veld was super maar helaas ook zeer glad.

Bedankt aan de supporters die in grote aantallen (ne man of 5) zijn afgekomen. En bedankt aan Pundershoek voor de sportiviteit voor en na de match.
14-01-2017
KWB Eksel2 - 1KWB76 Hechtel
Goals: Frederik (1-0)
Opstelling: Kevin C, Kevin T, Kevin K, Danny, Frederik, Sander, Pieter, Maarten,Bart VM, Bart D, Eddy
Vandaag stond er een ijskoude verplaatsing naar onze buren KWB Eksel op het programma een derby met hoge verwachtingen en dit werd al snel ingelost. We begonnen Sterk aan de match met enkele afstandsschoten van alle hoeken. maar de goal bleef uit. Het was meteen duidelijk dat we de sterkste ploeg waren en we voelde dat er vandaag meer in zat.

Na de rust kwamen we daarom fris uit de kleedkamer en deze frisheid boekte meteen resultaat. Na amper 2 minuten in de tweede helft geeft Danny een perfecte doorsteekpas naar Frederik en die zette zijn run naar de goal op gang. OP dat moment schudde Fré iets uit zijn sloffen waar iedereen versteld van stond. Met een mooie curve in de bal plaatse hij de bal in de verste kruising. De keeper had er geen verhaal tegen. We stonden 0-1 voor en we zoeken de eerste overwinning al.

Over het verdere verloop van de kunnen we kort zijn. over de hele twede helft waren we de beste ploeg slikken we met veel pech nog 1 goal tegen. Eindstand 2-1 voor Eksel. Weer net niet, hopelijk volgende week beter??
19-12-2015
Stormvogels0 - 1KWB 76
Goals: Jens
Opstelling: Jens, Tim, Gert, Kevin C, Jeannot, Sander, Bart D, Bart G, Eddy, Hielke, Thieu, Maarten
Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn we uitgezakt naar het hoge noorden in Lommel om tegen de Stormvogels te spelen.

We begonnen deze wedstrijd ook stevig na de positieve boost van vorige week. We konden veel rond tikken en speelde veel op hun helft. Het heeft moeten wachten tot de 2e helft tot dat Jens de bal binnen tikte op een corner van Bart G. Hierna heeft Maarten een open kans gemist waardoor de we de wedstrijd zeker hadden kunnen beslissen. Ook zonder deze kans hebben we onze laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-1 kunnen beëindigen.

Dit was helaas onze 2e overwinning
Maar ik kan met veel plezier terugblikken op dit seizoen.
12-12-2015
Thuis3 - 3Vet Herkol
Goals: Jens 2x, Kevin C
Opstelling: Jeannot, Hielke, Sander, Pieter, Kevin C, Bart v M, Jens, Tim, Eddy, Bart D, Danny, Gert, Kevin K
Na een paar weken tegenslag en volk tekort hadden we toch een haalbare ploeg tegen.

We begonnen sterk met druk zetten en dat word ook beloond door een goal van Jens. Wat later antwoorden Vet Herkol met een tegengoal 1-1 werd het. Gelijk op gingen we en konden even voorkomen weeral dankzij Jens op 2-1 maar werden daarna terug ingehaald tot 2-3 achterstand.

In de laatste minuten heeft Kevin C nog een gelijk spel 3-3 uit de brand kunnen slepen
31-10-2015
KWB'761 - 7Gerebij
Goals: Jens
Opstelling: Peke; Gert, Bart G, Pieter; Bart v M, Gert-Jan, Kevin C, Tim; Jeannot, Sander, Jens
Vandaag stonden we tegenover de sterkste tegenstander die wie gedurende het seizoen tegen komen. Toch begonnen we vol goede moed onder de aanmoedigingen van het KWB bestuur! Helaas moesten we naar een 3-tal minuten al de 0-1 slikken. Toch bleven we in ons spel en gaven we ons niet zomaar gewonnen. Dat we onze tanden lieten zien bleek door het doelpunt wat Jens maakte. De stand bij rust 1-2 achter.

De eerste helft hadden we een sterke match gespeeld met ook een aantal kansen voor ons maar onze vrees dat we dit niet vol bleven houden kwam uit en zo begonnen de doelpunten aan de kant van Hechtel in het doel te vallen. Uiteindelijk konden we dan ook niet anders dan zoveel mogelijk de schade te proberen te beperken. De stand liep verder uit maar het mag gezegd worden dat Gerebij de overwinning niet cadeau kreeg en we tot de laatste minuut bleven vechten voor de bal en proberen om een doelpunt te maken. We konden zonder schaamte het veld aflopen.

Na afloop begon de 3e helft waarbij we blij verrast werden gesponsord van een aantal rondjes nadat Tony als voorzitter van de KWB een voorstelling en woord van uitleg had gegeven. Onze dank voor jullie aanwezigheid en we hopen jullie in de toekomst als toeschouwer ook een overwinning te laten aanschouwen!

24-10-2015
F.C. De Vedetten2 - 0KWB 76
Goals: Maarten
Opstelling: Peke, Maarten, Bart G, Pieter, Gertjan, Kevin C, Jens, Jeannot, Niels, Sander, Bart D, Bart V, Tim
Na een paar omwegen hebben we de terreinen van F.C. De Vedetten gevonden. Door deze vertraging was de opwarming niet optimaal. Hier was echter niks van te merken want binnen een paar minuten kwamen we al met een paar kansen dankzij Jens, Jeannot en Kevin C. De eerste helft hadden we volledig overwicht maar dit was niet te zien aan de score. Dankzij een hoge bal,die de keeper Peke, lichtjes verkeerd ingeschat had, belandde de bal in onze netten. Met 1-0 achterstand gingen we de pauze in.

In de tweede helft hebben we een keeperswissel ingevoerd: Maarten ipv Peke. Het slechte veld zorgde al snel voor een tweede doelpunt voor de thuisploeg. Een ongevaarlijke terugspeelbal werd door Maarten fout beoordeeld waardoor de bal in doel ging. Vanaf dan stond er weer maar één ploeg op het veld. Met enkele positiewissels begon Hechtel weer aardig te voetballen met kansen tot gevolg. De bal wou er echter niet ingaan, mede door de goeie keeper van de thuisploeg. Na een heerlijke voorzet van Jens werd de aansluitingstreffer op de paal gekopt door Niels. Zo bleef de 2-0 op het bord en werd het een nederlaag. Maar we onthouden vooral de goede prestatie van vandaag. Enkel de efficiëntie ontbrak.

17-10-2015
KWB'760 - 2Stortsport
Goals:
Opstelling: Eddy; Bart D, Kurt, Pieter, Thieu; Gert-Jan ( Kevin K), Sander, Kevin C, Marcel; Jeannot Benny
De eerste thuismatch in groen tenue. De verwachtingen waren hooggespannen nadat de eerste overwinning in het groene tenue de week ervoor was binnengesleept.

Na de aftrap zag het er gelijk hoopgevend uit, Benny schoot al snel tegen de lat maar helaas eindigde de bal niet in het net. Even later volgde er wederom een kans maar helaas volgde geen doelpunt. Uiteindelijk viel de eerste bal dan ook aan onze kant in het net na wat geklungel in de baklijn.

Verderop in de match probeerden we de stand nog te veranderen maar we kwamen met name in de tweede helft steeds minder op de kant van de tegenstander.

Ook de wissel in de zin van onze ouwe spits Lino op het veld mocht niet baten. Uiteindelijk moesten we nog een 2e doelpunt tegen slikken, en dit was dan ook de eindstand. Al met al een score waar we vrede mee moeten hebben.


12-10-2015
Vet Sparta Blauw-Wit3 - 4KWB'76
Goals: Sander 2x, Tim 2x
Opstelling: Gert-Jan, Hielke, Pieter, Thieu; Kevin C, Kevin T, Jens, Bart v M; Sander, Tim
Ditmaal in ons nieuwe groene wintertenue! Niet zozeer vanwege het koude weer maar misschien om ons slechte karma wat te doorbreken. Na de aftrap bleek al snel dat het wellicht invloed had want we kwamen 2 doelpunten voor! helaas lieten we dat in het laatste stuk van de 1e helft niet zo en stond het 2-2. 2e helft begonnen we weer wat sterker en konden we er een 3-2 van maken. Helaas moest ondergetekende het veld ruimen vanwege blessure. Later werd het door een penalty 3-3 en daar waar we dachten onze kans te hebben weggegeven wist Tim met een geweldig schot het net te vinden. 4-3 en zo zou de eindstand zijn. Een leuke gelijkwaardige faire match! Jeannot krijgt concurrentie want de hete adem van doelpuntenmakers Tim en Sander liggen nu in zijn nek!
03-10-2015
ThuisWarande Ham5 - 1UitKWB'76
Goals: Jeannot
Opstelling: Eddy, Gert-Jan, Hielke, Pieter, Kevin T; Kevin C, Bart v M, Tim; Sander, Jeannot
Na de nederlaag van afgelopen week vreesden we voor deze match, we gingen maar met 10 man zijn dus dit zou een zware dobber worden. Spijtig genoeg ging deze match dan ook de boeken in als een verloren match waarbij ons enige doelpunt een penalty was, benut door topscorer Jeannot ( 3x). Wel moet gezegd worden dat we de eerste helft sterk begonnen en tegen verwachting in de 2e helft ook de eerste 20 minuten zelfs domineerden met een aantal kansen. Helaas mocht het ondanks de aanmoedigingen van fanatieke supporters ( weet niet of dit door het spel of door het bier kwam) een wedstrijd zijn die als verlies de boeken in gaat.
26-09-2015
Renaboys6 - 1KWB'76
Goals: Jeannot
Opstelling: Maarten; Hielke, Gert-Jan, Pieter, Gert; Bart v M, Kevin C, Niels, Sander; Jeannot, Tim
Uit bij Renaboys, altijd lastig zo bleek! Ook deze match hadden we moeite om 11 man bij elkaar te vinden. Spijtig genoeg zijn we met veel geblesseerden dus dank voor de ondersteuning van onze reserves! Om positief te beginnen, man of the match Maarten! 6 doelpunten tegen maar er nog 10 tegengehouden! Renaboys bleek voor ons vanaf de aftrap gewoon te sterk. Onze achterhoede moest gedwongen in een totaal nieuwe setting spelen en op het middenveld moest Niels terugkomend van blessure alles bijzetten om het sterk voetballende Renaboys uit de match te houden. Tot rust lukte dit tot een 2-1 achterstand. Na rust konden we het hoofd echter niet boven water houden en kon voornamelijk Maarten de schade beperken tot 6-1. Gelukkig was er de 3e helft een frisse pint voorzien van kermismuziek en dat deed ons de rest al snel vergeten. Het blijkt in de afgelopen matchen dat we het thuisvoordeel gewoon hard missen! Topscorer van het moment: Jeannot met 2 doelpunten, dus aanvallers ga die uitdaging aan in de komende matchen!
19-09-2015
shv753 - 0KWB'76
Goals:
Opstelling: Eddy: Bart G, Hielke, Kevin C; Bart v M, Marcel, Tom, Sander; Jeannot + 2x speler tegenstander
Het zag er eerst naar uit dat de wedstrijd niet door kon gaan vanwege te weinig man maar dankzij de voltallige tegenstander konden wij 2 spelers van hun zijde gebruiken. In een nieuwe setting op het veld speelden we aardig. We hebben deze match met 3-0 verloren maar dit geeft een slecht beeld van de match. We hadden wel een doelpunt of meer verdiend. Desalniettemin blijft het ontbreken van scorend vermogen een pijnlijk probleem. Spijtig genoeg niet het enige pijnlijke probleem in deze match! Verder was het een faire match en bleek de tegenstander zeer sportief door na blessure aan onze kant zelf ook met 10 man te gaan spelen!
12-09-2015
KFC hamont2 - 2Kwb'76
Goals: Bart D, Jeannot
Opstelling: Eddy; Pieter, Hielke, Bart G; Tim, Kevin C, Dany, Bart D; Bart v M, Jeannot, Sander (Gert bij tegenstander)
Na de 2 verloren wedstrijden zat er niks anders op dan de tactiek drastisch te veranderen. In de gedachte dat we toch wel doelpunten tegen krijgen is dus besloten dat we meer druk op de helft van de tegenstander gaan leggen door meer naar voren te spelen door een 3-4-3 opstelling. Vanaf aftrap begonnen we sterk en het eerste kwartier hadden we de overhand. Bart D wist dit dan ook te laten zien door de eerste treffer van het seizoen. Toch konden we niet voorkomen dat we 2 doelpunten tegen kregen en zakte het spel in het laatste gedeelte van de 1e helft wat in.

De 2e helft bleef wat gevoelloos en mat en ondanks dat we achter stonden leken we bij momenten wat futloos. Tot Jeannot de bal dan toch onverwacht tussen de palen wist te krijgen en hij de stand op 2-2 bracht. Dit hebben we de laatste paar minuten vast kunnen houden en zo zijn de eerste punten binnen! We lijken dus wat op te klimmen uit het dal en met 2 topscorers en punten op een uitmatch is de hoop dus weer terug! Wordt vervolgd gezien er nog veel uitmatchen op het programma staan.
05-09-2015
KWB760 - 5Eksel
Goals:
Opstelling:
Na het verlies van de eerste match waren we erop gebrand om onszelf toch in een wat beter daglicht te zetten. Helaas konden we deze gedachten niet in de praktijk omzetten. De eerste helft stonden we al 0-4 achter en na de rust konden we dit slechts rekken tot 0-5. Wederom is de stand zwaar uit verband qua score maar als je de kansen niet afmaakt, en de tegenstander kansen effectief afmaakt moet je met gebogen hoofd beginnen aan de 3e helft. De lippen zijn dan in ieder geval dichter bij het glas. Positief is wel dat degene die voor KWB'76 een doelpunt maakt meteen topscorer kan zijn.
29-08-2015
KWB'760 - 3ITM 2002
Goals:
Opstelling:
Een nieuw seizoen, nieuwe kansen! Helaas bleek de wedstrijd het probleem van afgelopen seizoen ( het ontbreken van scorend vermogen) te weerspiegelen. Ondanks de kansen wisten we niet te scoren, daar waar ITM 2002 dit wel effectief deed. De uitslag van 0-3 is dan ook niet geheel representief voor de match maar geeft wel weer dat de constante van 2014- 2015 nog aanwezig is. Toch wat geld vrijmaken voor de transfermarkt in de toekomst.
25-04-2015
KWB'762 - 0Stormvogels
Goals: Sander, Filip
Opstelling: Eddy ( maarten); Gert, Filip, Hielke, Thieu ( Pieter); Bart v M, Dany, Kevin C, Gert-Jan; Sander, Tim
Bij aankomst te KFC Hechtel gingen er al geluiden op dat het een zware match ging worden. De voorbereiding van KWB'76 was echter formidabel aangezien de meeste spelers woensdag getraind hadden en de dag ervoor een toernooi gespeeld hadden ( degene die wakker waren dan toch!) We waren gelukkig met 13 man maar Stormvogels zou geen gemakkelijke tegenstander gaan worden.

Na het fluitsignaal begonnen we dan ook gretig, nieuwsgierig naar wat er komen ging. Doordat de beide Bart's afwezig waren begonnen we met Filip op de laatste man positie. Het eerste kwartier probeerden we druk te zetten maar echte kansen kwamen hier niet uit, gelukkig ook zo voor de tegenstander. Verder in de eerste helft schoof Kevin dan ook naar de laatste man en Filip naar het midden om wat meer druk te zetten. Uiteindelijk kwam de verlossende actie van Sander die de bal binnen het doel van de tegenstander wist te brengen. Dit nadat de bal 5 seconden eerder nog bij ons in de 16 rondzwierf. Een goede counter dus! De tegenstander kon het doelpunt moeilijk verkroppen en de strijd werd wat feller, zo werden er af en toe behoorlijk harde overtredingen gemaakt. Gelukkig gingen we zonder gebroken benen en met een voorsprong de rust in.

In de 2e helft waren we onze vorm een beetje kwijt en moesten we zwoegen om de voorsprong te behouden. Eddy moest verstek laten gaan vanwege zijn rug en werd vervangen door Maarten en Thieu zat ook nog met een oude blessure waardoor hij door Pieter vervangen moest worden. Net waar we dachten dat de stand niet meer houdbaar was kwam Filip met een meesterlijk schot om de hoek. Gelukkig kwamen we hiermee ook weer aan spelen toe en was het spel weer meer in evenwicht. Dankzij de inzet konden we de voorsprong behouden en was het weer eens zingen en pinten in de kleedkamers! Nu hopen dat we dit tot de zomer vast kunnen blijven houden!
07-03-2015
Vet Herkol1 - 1KWB'76
Goals: Filip, Thieu ( own goal)
Opstelling: Eddy; Bart D, Hielke, Pieter, Thieu ( Maarten); Bart v M, Dany, Filip, Gert-Jan; Sander, Tim
Bij de laatste nederlagen zat er een licht stijgende lijn in de score en vandaag waren we vastberaden om dit verder om te zetten naar een posistief resultaat, en op wat voor manier bleek tijdens de match.

Velen van ons kunnen zich niet heugen ooit op het Neerpeltse plein van Herkol gespeeld te hebben, dus we waren in ieder geval benieuwd! Onze tegenstander zou in ieder geval plaatselijke weerstand te wachten staan van onze beste linksback Pierre aangezien deze kruipend ongeveer een reistijd van 3 minuten nodig zou hebben!

Na ons van een goede warming up te hebben voorzien waarbij Dany's gesponserde bal beter was dan alle andere ballen bij elkaar klonk het fluitje en werd afgetrapt! Gretig begonnen we aan de wedstrijd en een lange tijd bleef het sportief voetbal zonder dat er een doelpunt viel. Ons spel bestond uit fanatiek werken en lange ballen waardoor er vaak weer met veel energie een bal terug gewonnen moest worden. Na iets meer dan 30 minuten gespeeld te hebben vond Thieu het welletje en veroverde de bal van ondergetekende om vervolgens via een 1-2tje met de tegenstander Pierre uit te spelen en de bal snoeihard langs Eddy te schieten! 1-0 en KWB'76 had gescoord! Dit zou de stand tot aan de rust blijven.

Na de rust kwam Maarten onze Sander versterken en Tim werd als rechtsback ingezet. Na tactisch overleg werd besloten dat we meer voor de kortere ballen in de voet zouden gaan om wat effectiever te zijn en dit bleek in de 2e helf ook te resulteren in sterker spel van KWB'76. Een doelpunt bleef echter nog uit. De klok tikte echter verder en er werden wat opstellingswijzigingen doorgevoerd. Filip ging in de spits spelen en de ijverige Sander naar het middenveld. Zo probeerden we de verdediging van Herkol onder druk te zetten en er kwamen wat kleine openingen en kansen door. Ook de crosspasses van Gert-Jan probeerden het gevaar te vergroten maar doelpunten bleven uit. Paf!!!! dan was daar..... een blessure bij Tim. Met shirt nr 13 en als rechtsachter in de spits gaan staan kunnen we enkel zeggen "Karma". Gelukkig bleek het niet ernstig en even later in de match zou onze Tim weer meespelen. Dit "Karme" werkte bij meerdere spelers op hun systeem. Bart v M speelde rugby met een tegenstander waarbij zijn bril ( en hetgeen erachter zit) het zwaar te voorduren kregen. Oorlogskreten van Thieu waren ook regelmatig te horen en Sander had deze week weer last van... Sander! Via de linkerkant kwam de bal bij Filip terecht die hem voorgaf aan Sander. Sander kon deze kans eigenlijk enkel nog afmaken dus heeft hij de bal maar "net???" naast geschoten. Verrassend in letterlijke en ironische zin maar gezien de mooie acties gedurende de match is het hem wederom vergeven!

Het klokje tikte ondertussen rustig verder en nog steeds geen doelpunten. Gelukkig ook niet door de tegenstander waarbij Eddy éénmaal de perfecte redding deed en een onmogelijke bal toch uit het doel hield. Met het einde van de wedstrijd naderend kregen we een vrije mee op een afstand van ongeveer 26 meter. Bart D overlegde even met Filip en Filip nam een flinke aanloop. De bal vloog de lucht in en waar niemand op durfde te hopen gebeurde, de bal vloog perfect richting kruising onder de lat door en buiten bereik van de keeper van Vet Herkol. BAM, 2 doelpunten voor KWB'76. Dat voelde goed! Daarmee was een eindstand van 1-1 getekend en daar konden we zeker op drinken in de 3e helft. Over een paar weken zijn wij de ontvangende ploeg en dan zullen we deze score zeker proberen uit te bouwen tot een klinkende overwinning.

Als laatste wil ik een speciaal woord van dank aan de scheidsrechter van de tegenpartij richten. Wij waren zeer verheugd op de manier waarop er gefloten werd en denken dat dit ook zijn bijdrage heeft gehad aan de prettige sfeer van de match, onze dank daarvoor!

28-02-2015
KWB'760 - 2Warande Ham
Goals:
Opstelling: Eddy (Thieu); Thieu (Tim), Bart D, Gert-Jan, Pieter; Bart v M, Dany, Marcel,Sander; Filip, Lino.
Na de nipte 12 – 1 nederlaag in Meeuwen en met het frietenfestijn na de wedstrijd in het vooruitzicht was kwb erop gebrand een goede prestatie neer te zetten tegen de bezoekers uit Ham. Met splinternieuwe okkazie ballen van Genk werd er afgetrapt en al gauw was het duidelijk dat het ook dit keer niet makkelijk zou gaan…

In een gelijkopgaande eerste helft wisten de bezoekers de score te openen na een afgeweken vrije trap. Toen was voor kwb al duidelijk dat de ballen van krc genk moeilijk de weg naar doel vinden.

Bij de rust diende een gekwetste Eddy zijn plaats in doel af te staan aan Thieu en kwam Tim de achterhoede versterken. In die tweede helft ontwikkelde kwb meer druk naar voren maar waren het wederom de bezoekers die konden scoren na een misverstand in de verdediging bij kwb. Toen de bezoekende spits onze doelman Thieu trakteerde met een knietje in de ribben, waarna Thieu, beleefd als hij is, terugtrakteerde met een vuist op de kin van de bezoekende spits, zat het spel op de wagen. Scheids Tony, als volleerd carnavalist, weet van wanten als het spel op de wagen zit en met enkele vermanende vingertjes voor Thieu, spits en enkele heethoofden langs het plein, kon de wedstrijd verder gespeeld worden zonder dat de score evenwel nog wijzigde ondanks nog enkele goede mogelijkheden voor kwb.

Ondanks het nieuwe verlies smaakten de frieten en de pintjes na de wedstrijd wederom ongemeen goed.
14-02-2015
KWB'763 - 1vet Hamont
Goals: Lino 2x, Filip
Opstelling: Peke; Pieter(Gert), Miguel, Bart D, Kevin, Sander, Dany, Marcel, Bart vm, Lino, Filip(Tim)
Na heel wat over en weer gemail met afgelasting, verplaatsing van dag etc kon de wedstrijd tegen de veteranen van Hamont dan toch gewoon doorgaan op het gewone tijdstip in het Duinenstadion en met een heerlijk zonnetje aan de hemel.

Aangezien Eddy nog geblesseerd was nam Peke plaats in het doel en hij zou zijn taak meer dan behoorlijk vervullen. De eerste helft verliep licht in het voordeel van de kwb, doch waren het de bezoekers die na een vrije trap de lokale defensie konden verschalken. Na twee goede uitgespeelde tegenaanvallen stond er echter een 2 – 1 voorsprong op het bord dankzij topschutter Lino, die ondanks zijn rode kaart van verleden week niet geschorst werd voor zijn ‘ lichte’ overtreding in die wedstrijd…..

Na de rust werden er bij de thuisploeg enkele vervangingen doorgevoerd en zoals dikwijls kwam dit het spel niet ten goede. Lino kreeg nog wel 2 mogelijkheden, zijn eerste lob verdween naast doel, zijn tweede lob was echter perfect maar terwijl hij alweer een streepje bij aan het zetten was achter zijn doelpuntentotaal botste de bal net voor de doellijn en kapituleerde zo tot grote ergernis over het doel….

Gelukkig was er nog Filip die de bezoekers met een derde doelpunt volledig uittelde na knap voorbereidend werk van Tim, die opvallend fris voor de dag kwam…..Van dan af tikten de kwb de wedstrijd uit alsof het een training betrof en was de tweede winstmatch op rij een feit. Blijkbaar renderen de afzonderingen op vrijdagavond…..wat ook de selectieheer voor de volgende uitmatch moge beweren….
07-02-2015
Renaboys2 - 3KWB'76
Goals: Filip 2x, Maarten
Opstelling: Eddy ( Maarten); Bart D, Bart G, Pieter, Hielke ( Thieu); Bart v M ( kevin T), Dany, Filip, Sander; Lino, Maarten ( Gert-Jan)
Eindelijk weer een wedstrijdverslag op verzoek! Na enige weken van vriezen en sneeuw konden we eindelijk weer een match spelen. Ditmaal uit in de omgeving van Leopoldsburg. Na omgekleed te zijn reden we ( kleedkamer ligt een eind van het veld af) richting het veld. Aangekomen merkte we dat de dooi enkel de eerste centimeters had aangeraakt en in combinatie met het mos werd het een gladde bedoeling. Desalniettemin hadden we er zin in!

Nadat we, en de tegenstander compleet waren werd er vol goede moet afgetrapt. De ploegen gingen gelijk op en creërden beide kansen. De eerste werd echter benut door KWB'76 en de 0-1 was een feit. Helaas kwamen we snel ( na 1 minuut) al weer op 1-1 te staan door een iets wat ongelukkig doelpunt. Toch wisten we door te drukken en door nog een doelpunt van Maarten en Filip kwamen we met rust uit op een 3-1 voorsprong. Vanaf de zijlijn mochten ze ( Tom en madam) dan ook niet klagen! Achterin werd de boel stevig dichtgehouden door de Bart's!

In de 2e helft wisselden Dany, Bart v M en Eddy en veranderde de opstelling dan ook compleet. Toen na 10 minuten spelen Lino erachter kwam na een overtreding op hem dat hij de moeder van iemands speler kende ( of zoiets toch) was het vlam in de pan en resulteerde het in 2x rode kaart en 10 tegen 10. Desondanks probeerden we de voorsprong te behouden. Het werd nog 2-3 maar uiteindelijk wisten we ( met een beetje geluk) de winst te behouden! Op naar de volgende match! ( of training!)
13-12-2014
Lille VV2 - 1KWB'76
Goals: Kevin C
Opstelling: Eddy; Pieter ( Thieu), Bart D, Bart G, Hielke; Maarten, Dany, Kevin C, Sander; Jeannot, Filip ( Lino)
Vandaag begon de dag met een goede warming up gezien het plein altijd een stukje wandelen is vanaf de kleedkamers. Aangekomen op het veld deden we vanwege de frisse temperatuur onze warming up met een denkbeeldige bal. Het bleef namelijk even duren alvorens de ballen verschenen.

Na onze overwinning in het 3 1/2 - 3 1/2 - 3 systeem gingen we gezien de tegenstander terug naar ons 4-4-2 systeem ( ook gezien de samenstelling van de ploeg) Omdat winst tegen Lille VV meer uitzondering dan regel was durfden we niet teveel risico te lopen.

Na de aftrap gingen we er in volle vaart tegenaan, onder aanmoeding van de toeschouwers ( Thieu en Lino) probeerden we goed druk te zetten en kansen te creëren. Lino moest zelfs opmerken dat de driehoekjes en het tikken van de training in de wedstrijd was terug te zien. Door ons spel hadden we het eerste deel van de 1e helft het spel onder controle en konden we zelfs een paar kansen afdwingen ( Jeannot weet er meer over!) Een 10 minuten voor rust kwamen we echter door een fout toch 0-1 achter; Bart heeft liever niet dat ik namen in het verslag noem. Door deze tegenslag zakte de boel een beetje in maar wisten we deze stand te behouden tot rust.

De 2e helft kwamen we met 2 wissels de eerste minuten niet in ons element en incasseerden we wederom een doelpunt. Ditmaal liet Thieu ( ja u leest het goed) zich wegzetten en wegdrukken door de tegenstander waardoor deze vrije aftocht naar het doel had. Waar dieëten al niet slecht voor kan zijn! Gelukkig wist Kevin C even later de bal listig af te pakken en er 1-2 van te maken. Helaas kregen we, hoe we het ook probeerden, de bal niet voor een 2e keer tussen de palen. Over en weer vielen er nog wat kansen maar daar bleef het bij. Wel mag de mooie redding van Eddy genoemd worden waardoor we hoop bleven houden. Uiteindelijk klonk dan toch het eindsignaal bij de stand van 2-1 voor de thuisploeg. We hadden een behoorlijke wedstrijd gespeeld en zelfs wel hoop op meer gedurende de wedstrijd maar kunnen relatief tevreden zijn. Volgende week de laatste match van het jaar en hopen hiermee een goede afsluiter van 2014 te spelen!
06-12-2014
KWB'764 - 1F.C. Pinal
Goals: Filip 2x, Marcel 1x, Filip 1x
Opstelling: Dany, Gert-jan, Pieter, Filip, Sander, Hielke, Bart D, Eddy, Maarten, Marcel, Rik
Na heel wat afwezigen hebben we toch 11 man kunnen optrommelen, Marcel en Rik waren gelukkig van de partij. We begonnen de wedstrijd fris maar kwamen toch na wat balverlies en een mooie tikkie takkie voetbal van de tegenstander 0-1 achter. Kort daarna strafte Filip de tegenstander af na een slechte pas en werd het 1-1. We hebben het toch nog even moeilijk gehad want F.C. Pinal kwam met hoge druk opzetten, alleen miste ze de afwerking. Maarten en Marcel bleek even het ideaal duo te vormen en zette op aangeven van Gertjan een mooie brede pas om in een goal en assist.

Na een zware eerste helft met veel druk van de tegenstander konden we beginnen aan het tweede luik, zij het enigszins al vermoeid. Met de hoge druk van de tegenstander kwamen er steeds meer kansen voor KWB'76 en konden we dankzij een slimme loopactie van Maarten en een mooie afmaker van Sander via de de paal, 3-1 op het bord toveren. De tegenstander bleek even van zijn melk want nog geen minuut later kon Filip alleen door na een slechte pas van de tegenstander en knalde de 4-1 binnen.

De tegenstander probeerde nog enkele keren op te zetten maar na stevig verdedigingswerk van iedereen op de achterlijn en een geweldige safe van Eddy bleef de score vastgelegd en kon tony met plezier affluiten, hierbij gezegd "ich hem kaa geleeieh "
08-11-2014
Vedetten (KWB Bochelt)2 - 4KWB'76
Goals: Filip 1x, Jeannot 2x, Bart VM 1x
Opstelling:
Hoewel KWB 76 in Bree werd verwacht voor een wedstrijd tegen de Vedetten
speelden we, wegens een dubbele boeking, een wedstrijd tegen KWB Bochelt.
Tijdens het eerste kwartier speelde KWB Hechtel vlot combinatiespel maar wegens
een gebrek aan scherpte voor doel stond het na 15' nog steeds 0-0, onder meer
door enkele sterke reddingen van de keeper van Bochelt. Toen Filip na enkele
gemiste kansen toch plots doel trof (0-1) hervond de thuisploeg zijn moraal en
werd het spel evenwichtiger met de gelijkmaker vlak voor het affluiten van de
eerste helft. Tijdens de onderbreking werd Steve vervangen door Philippe en
mede dankzij de gerichte aanwijzingen van de coach, ging KWB 76 met
enthousiasme opnieuw op zoek naar een doelpunt. KWB Bochelt kon slechts kort
aan de druk weerstaan al gauw tekende Jeannot voor de nieuwe voorsprong (1-2).
De 1-3 werd gescoord door Bart VM en vormde de bekroning van een magistrale
aanval waarbij de thuisploeg met simpel 1-tijdsvoetbal volledig werd zoek
gespeeld. Jeannot scoorde vervolgens zijn tweede doelpunt (1-4) en op het einde
van de wedstrijd kon ook KWB Bochelt nog even tegenprikken (2-4). De Bicky
Burgers waarop we door de Vedetten na de wedstrijd werden getrakteerd zorgde
voor een perfecte voetbalnamiddag.
18-10-2014
KWB'767 - 3Haachtboys
Goals: Lino 1x, Bart v M 1x, Maarten 2x, Sander 3x
Opstelling: Eddy; Bart D, Pieter, Hielke Gert-Jan; Maarten ( Bart v M), Dany, Bart G, Filip; Lino, Sander
Nadat de 2 laatste wedstrijden geen doorgang konden vinden door het afzeggen van de tegenstander waren we blij dat we vandaag een wedstrijd zouden spelen. De tegenstander was maar met 10 man, maar doordat Bart v M enig militaire weerstand had vanwege een everzwijnenjacht konden we niet anders dan Filip meteen laten spelen die nog met zijn oude blessure sukkelde.

Na de aftrap probeerden we druk te zetten en kregen we een paar kansen maar kwamen we, met name in de verdediging, er voetballend maar moeilijk uit. We kregen dan ook als eerste een doelpunt op ons dak, waardoor we enigszins gefrustreerd terugdachten aan de laatste verloren matchen. Gelukkig konden we zelf ook de bal in het net leggen en werd het al vlug 1-1 dankzij Lino. Even later konden we ook de 2-1 bijschrijven maar kwam de 2-2 net zo hard terug op het scorebord. Lino was vandaag in de "assistbui" waardoor Sander de bal helemaal vrij voor het doel had op een meter of 6 afstand. Zelfs de keeper stond niet goed waardoor het doel echt totaal vrij was. Hoe hij het voor mekaar kreeg, we weten het nog niet, maar hij schoot 2 meter naast. Ter vergelijk; dat is hetzelfde Sander als je op de schietbaan ligt en de doelen voor je om moet schieten en je blijkt dwars door de deur achter je te schieten ipv naar voren. Bij deze hebben we dus ( want dit was niet de 1e keer) ook het "Sandertje" als begrip toegevoegd aan speelstijlen.

Omdat onze speelwijze nog steeds niet overtuigde besloten we Bart G naar de verdediging te halen om hier wat voetballend vermogen toe te voegen en het begon allemaal wat soepeler te lopen achterin. De opbouw werd beter en we slaagden erin wat kansen te creëren en uiteindelijk ook te benutten. Met 3-2 gingen we de rust in.

In de 2e helft konden we de verlate Bart v M inzetten en dit bleek een tactische inzet; door zijn frisheid kon hij gelijk de bal tussen de palen krijgen en kwam het overwicht volledig bij KWB'76 te liggen. We hadden sterke aanvallen en door doelpunten van Maarten en Sander liepen we verder uit. Haachtboys moest dan uiteindelijk een doelpunt maken door de bal bij de aftrap meteen naar ons doel te trappen terwijl Eddy de bal van de ploegen die naast ons speelden aan het teruggeven was. Zo kon de aftrap gelijk door naar KWB'76, verder geen commentaar. We bleven goed druk zetten en af en toe hoorden we zelfs Bart D linksvoor roepen om de bal.... En JA,.....het bleef bij roepen en teruglopen naar zijn positie.

Al met al sloten we de wedstrijd af met 7-3 in ons voordeel. Na een matig begin goed teruggekomen en gewonnen, waarbij wel opgemerkt moet worden dat er op verschillende zaakjes nog getraind moet worden voor volgende match!


27-09-2014
KWB762 - 3Eendracht VV
Goals: Sander, Jeannot
Opstelling: Maarten; Thieu; Bart v M, Tim, Philippe, Gert-jan, Filip, Jeannot, Sander, Kevin, Kevin
Op de agenda stond een zware tegenstander Eendracht VV hier hebben we altijd een zware nederlaag tegen behaalt. Met 11 man op tijd aanwezig mede door de nieuwe aanwinst van Kevin & Kevin begon de ploeg fris en monter.

Na enkele minuten voetballen viel toch de onvermijdelijke goal van Eendracht VV 0-1 werd het.
Een half uur te laat kwam de 'zwarte parel' kijken.

Het voetbal ging beide kanten gelijk op en gingen we met 0-1 de rust in.

2e helft begon iedereen sterk en na een mooie voorzet van Filip afgeweken op de tegenstander kwam de bal op de slof van de laatkomer terecht in de netten.

1-1 beleef de stand totdat de ongelukkige Thieu de bal tegen zijn arm kreeg en de scheids een (twijfelachtige) hands floot waar niet iedereen even kalm op de beslissing reageerde.
Ondanks het goede keepen van Maarten zette Eendracht VV de penalty toch om in 1-2 voorsprong.

Door het missen van een paar vaste spelers vielen er wat gaten in het centraal middenveld waardoor de tegenstander een drukkend offensief creëerde. Na een paar schoten op doel was er één teveel die Maarten niet kon houden en werd het 1-3 door een rebound.

Omdat opgeven zonder strijd niet in het woordenboek van kwb76 staat, heeft Jeannot geantwoord met een mooie sprint en de bal net voor de achterlijn 2-3 binnen getikt.

Vol hoop en goede moed speelde we hongerig naar de gelijkmaker. Deze kwam er bijna van Filip nadat hij 2,3 man voorbij dribbelde en een krachtig shot in de linker hoek plaatste.
Helaas was er een lijndekker die de verdiende gelijkmaker in de weg stond.

Hoewel het een waardige tegenstander was, Had kwb76 zeker een overwinning kunnen boeken als er centraal beter ondersteuning was en Sander beetje meer toewijding aan ploeg bestede.
30-08-2014
Hap Trapkens8 - 4KWB'76
Goals: Bart v M, Wim, Lino, Jeannot
Opstelling: Eddy; Bart D, Rik, Hielke, Wim; Bart v M, Bart G, Philippe, Maarten; Lino, Jeannot
Vol goede moed kwamen wij aan bij het toernooi te Overpelt! Na een goed seizoen 2013-2014 hadden wij er weer zin in en zou alles vast vanzelf gaan. Door de afwezigheid van vele vaste spelers begonnen wij in de basis met Wim en Rik die ons kwamen versterken!

Na de aftrap werden wij snel uit onze droom gehaald want binnen een paar minuten stonden we 3-0 achter. Erger werd voorkomen door Rik die daarom binnen de 16 de tegenstander even uit liet rusten op de grond, gelukkig floot Tony niet! Onze tegenstander bleek goed te kunnen voetballen en wij waren nog niet helemaal wakker. Voordat we dat wel begonnen te worden stond het dan ook al 3-0 voor onze tegenstander. Gelukkig kwamen we door de sublieme voorzet van Bart v M uiteindelijk op 3-1. Na een mooie actie van Wim werd het danzij hem zelfs 3-2. Dit zou een mooie stand voor de rust zijn want de wedstrijd begon op fysiek vlak al zijn tol te eisen. Helaas moesten we het doen met een stand van 4-2 wanneer het fluitje ging.

We begonnen al uit te kijken naar de 3e helft maar helaas zaten daar nog 35 minuten tussen! We begonnen de 2e helft aardig en er zaten ook bij KWB'76 een aantal leuke driehoekjes en rondspeelmomenten bij. Toch was de tegenstander ons gewoon te sterk en kregen we in de 2e helft de 5-2 voor onze kiezen. Gelukkig zag Lino de kans om de bal te onderscheppen met zijn borst ( of was het hand?) en kon hij met een meesterlijk buitenkantje rechts om de reeds uitgekomen keeper van grote afstand de bal in het doel van de tegenstander leggen; 5-3. Dat was gelijk de laatste adem van KWB'76 want daarna werden we overlopen. 6-3 /7-3 / 8-3 en we begonnen enkel naar Tony's fluitje te kijken voor het eindsignaal. Zelfs Lino was de weg kwijt en schoot bij de aftrap de bal maar richting de tegenstander ( waarschijnlijk dacht hij, hoe hoger het balverlies hoe verder ze het veld nog over moeten, tactische zet Lino!) In de laatste minuten kon Jeannot de eer nog een beetje redden met een beauty van een schot, hoog in het net en een kansloze keeper; eindstand 8-4 verlies voor KWB'76.

De conclusie is dat ook dit seizoen niet alles vanzelf zal gaan. Pasen waren niet scherp genoeg en ook fysiek valt er nog wel wat te verbeteren. Ook was deze tegenstander gewoon een kopje groter als ons. Hiernaar gekeken lezen we voor de 8-4 stand gewoon een 2-1 stand en alles valt best mee. Niks aan de hand en op de trainingen wat scherpte en conditie krijgen en we zijn klaar voor de rest van het seizoen!
28-06-2014
De Vedetten1 - 2KWB'76
Goals: 1x own goal, 1x Filip
Opstelling: Maarten; Bart D, Hielke, Pieter, Thieu; Bart v M ( Tim, Philippe, Dany ( Gert-jan), Filip; Jeannot, Sander
Vandaag was de laatste match van het seizoen, een zeer succesvol seizoen overigens! Aangekomen bij het plein in Bree, waar de meeste van ons nooit geweest waren, was de spanning dan ook aanwezig; na afgelopen match niet hebben kunnen winnen zou een mooie afsluiting natuurlijk gewenst zijn! Vlot begonnen we aan de warming up waarbij Maarten als nieuwe reservekeeper meteen een basisplaats had en in het doel stond. Ook Sander was "speciaal" uit het Zwitserse leven ontsnapt om ons te ondersteunen in de voorhoede en Dany was na blessure weer terug paraat om aanspeelbaar te zijn op het middenveld! Tim was lichamelijk aanwezig maar de geest moest nog opstaan dus die maakte gretig gebruik van de rustigste postie, de bank! Ook GJ- Sparerib wilde hem graag vergezellen om de borstkas nog wat rust te gunnen.... Dat zou dus gelijk geen Timmetjes ( vallen over de bal) en Gert-Jantjes ( mislukte hakjes) opleveren de 1e helft waarschijnlijk!

In de warming up zag het oog van Dany al dat de tegenstander zeer professioneel te werk ging en ook behoorlijk wat fanatieke supporters had meegenomen. Het zou voor ons dus een underdog positie gaan worden! Ook Thieu werd dit duidelijk gemaakt toen Dany hem er op wees dat hij zijn eerste duel al meteen verloren had, namelijk die met de scheidsrechter voor de aftrap. Later bleek dat zij ook niet mekaars beste vrienden gingen zijn.

Na de aftrap begonnen we fanatiek aan de match... Met name de verdediging speelde in nieuwe opstelling met Maarten in het doel, Bart D op de laatste man, Hielke op de voorstopper en de flanken afgedekt door Thieu en Pieter. Goed rondspelend kon KWB'76 verrassend genoeg behoorlijk druk zetten. Sander stond op scherp vandaag en kwam met door Filip aangegeven ballen gevaarlijk dicht bij het doel van de tegenstander. Het was duidelijk dat we, ondanks de kwaliteiten van de sterke tegenstander, voor de winst gingen. We speelden goed rond en konden acties opzetten zonder teveel balverlies. We bleven druk zetten en jagen om de bal weer in ons bezit te krijgen. Hierdoor kregen we een aantal kansen maar tot dan toe niet voldoende om de openingstreffer te maken. Helaas viel uiteindelijk de eerste treffer in de 1e helft dan ook aan onze kant; na balverlies kon Maarten het 1e shot uitstekend blokken en ook het opvolgend 2e shot nog proberen te weren. Spijtig genoeg sprong de bal via de borst uit zijn hand in het doel wat overigens niet echt verwijtbaar was; na lange droogte was het nu aan het regenen en de bal was spekglad. 1-0 voor de Vedetten.

Gelukkig gingen we met opgeheven hoofd verder en na een goede actie van Sander bereikte hij het strapschopgebied. Daar zagen de Vedetten geen andere optie meer dan Sander tegen de grond werken en lieten hiermee de scheidsrechter geen andere keuze dan naar de stip te wijzen. Filip was de aangewezen man voor de strafschop, en na de uithaal met zijn rechterbeen moest hij dan zien dat de keeper de bal wist te stoppen. Dit overkomt Brazilië en Chili ook dus niks om ons zorgen te maken en we bleven tot aan de rust prima spelen. Dat ook het geluk aan onze zijde lag bleek wel na een schot op het doel van de tegenstander. De keeper pakte de bal en iedereen liep weer naar zijn positie. Toen hij vanaf de doellijn de bal naar zijn medespeler wilde gooien glipte de bal uit zijn handen en rolde in eigen doel. Even hoopte hij dat niemand dit gezien had maar hij was niet ontsnapt aan het wakkere oog van Thieu en Dany en die wezen de scheidsrechter er natuurlijk fijntjes op. Zo zou de natte bal ook weer het evenwicht in de match herstellen en was de stand 1-1. Iedereen bleef met volle inzet spelen en we merkten dat we zeker nog niet uitgeschakeld waren.

In de rust zou Dany eraf gaan om niet gelijk teveel van de enkelbanden te vragen en ook Bart v M zag de bank wel zitten. Hierdoor zou Tim op de linkshalf gaan spelen en Gert-Jan nam de centrale rol van Dany over ( inc hakjes). Ook de 2e helft gingen we weer stevig van start maar niet veel later sloeg het noodlot toe; we hadden tot dan toe een redelijk harde match gespeeld waarbij over en weer overtredingen aan de orde waren. Ditmaal werd er een overtreding gemaakt op Gert-Jan en hierop liet Thieu de scheidsrechter even weten wat hij ervan vond. De scheidsrechter vond op zijn beurt daar weer wat van en toverde de gele kaart naar boven. Toen Thieu dit beantwoordde met verbale en non-verbale uitdrukkingen en een niet nader te noemen gebaar met zijn arm verkleurde de kaart dan ook naar rood. Dit was een behoorlijk klap aangezien we met 11 man onze handen al vol hadden aan de tegenstander. Ook wilde de scheidsrechter na meerdere malen aandringen niks weten van een andere speler op het veld in plaats van Thieu en bleef het jammer dat we bijna een gehele helft met 10 tegen 11 zouden moeten spelen terwijl we toch recreatief spelen.

Gelukkig zijn wij een "ploeg " en bleek onze tegenstander een "groep goede voetballers". We moesten knokken om rechtop te blijven staan en dat deden we dan ook stuk voor stuk. Pieter liet geen cm plein over voor zijn tegenstander, Jeannot kwam zelf op de linkshalf verdedigen om Tim wat lucht te geven, Phil en Filip draaiden hun spelers gek en iedereen vocht om de eer! Goede inzet wordt altijd beloond en Sander vertrok met de bal richting doel. Na een sublieme pas op Filip ( wij dachten subliem, later vertelde hij dat hij niks had gezien en gewoon gokte met waar hij de bal heen schoot) kon Filip wraak nemen op de keeper. BAM!!! 1-2 voor KWB'76. De underdog was bezig om met 10 man een goede ploeg kapot te spelen. Het geruzie in de ploeg van de tegenstander werd door deze treffer aangewakkerd en wij wilde de deur op slot doen om er een grand finale van te maken. Overal op het veld zagen we benen glijden en daar waar nodig mensen vallen. De tegenstander mocht dan ook nog 2 gele kaarten incasseren. We konden zowaar nog een paar goede kansen afdwingen via mooie acties van Jeannot en Sander maar slaagden er niet in om het hoofdstuk definitief af te sluiten. Het werd dus tanden bijten en spanning! Ook de tegenstander kreeg nog een paar kansen, waarbij 4 minuten voor tijd een dusdanige poging dat Pieter de noodrem moest gebruiken. Zowel tegenstander als bal ( volgorde onbekend) gingen neer in het strafschopgebied. Als een engeltje op onze schouders had de scheidsrechter niet gezien wat er gebeurde en dacht hij dat er naast het doel geschoten werd. Onder het mom van "niet gezien niet fluiten" kwamen we dan ook zeer goed weg.Toch hebben we mede dankzij deze actie een overwinning op zak. Uiteindelijk klonk dan ook het fluitsignaal met de eindscore van 1-2 in voordeel van KWB'76 op het bord!

Een verdiende overwinning; eentje waarvoor we allemaal gevochten hebben, waarvoor we soms waar nodig een tandje teveel hebben gezet, en zeker eentje die we als ploeg verdiend hebben en waarbij we een mooie reflectie over ons seizoen 2013/2014 hebben gegeven! Ik wens alle spelers dan ook een goed zomerverlof toe en zie iedereen graag weer terug eind augustus!

Voor degene die niet zo kunnen wachten of fris aan het nieuwe seizoen willen beginnen is er natuurlijk nog de hele zomer de woensdagavond-training.
21-06-2014
F.C. Germinalt4 - 2KWB'76
Goals: 1x Maarten, 1x owngoal
Opstelling: Eddy; Pieter, Bart D, Pieter K, Thieu; Hielke, Philippe, Bart G, Filip; Jeannot, Gert-Jan ( Maarten)
Deze zaterdag was de dag waarop we er achter kwamen dat er 2 verschillende ploegen Germinalt spelen. Normaal in Lommel waar we op het punt stonden naar toe te gaan en naar bleek ook in Beringen. Gelukkig voorkwam Tony net op tijd dat we de verkeerde kant op gingen en konden we de GPS-en even synchroniseren.

Daar aangekomen bij het plein van de voor ons nieuwe ploeg bleek de omkleedlocatie in het café zo'n 4km verderop te liggen dus hebben we besloten de buurt maar van een heuse striptease-act voorzien om tijd en moeite te besparen.

Na de reeks overwinningen hadden we er zin in, ondanks het schamele veld wat de graslengte had van een weiland, met hier en daar een molshoop en afgewisseld met wat droge plekken zouden we er voor gaan. Na het fluitsignaal gingen we van start en probeerden we druk te zetten. Al meteen bleek dat de scheidsrechter het thuisvoordeel hoog hield; in de beginfase 2x een onterechte buitenspel gefloten waaruit gevaarlijke aanval kon ontstaan. KWB'76 probeerde te voetballen maar het kwam niet echt uit de verf. Ballen kwamen niet aan en ook de hoge ballen waren vaak niet haalbaar of werden niet gehaald. Toen een schot/ voorzet vanaf een meter of 20 richting doel van KWB'76 vertrok viel deze achter Eddy's zwaaiende hand in het doel; 1-0 achter... Niet veel later volgde nog een afstandschot en daar stonden we dan gelijk met 2-0 achter. De hoop op overwinning werd hierdoor minder en ook het spel verslechterde. Het rondvoetballen lukte niet, acties werden verloren en de 3-0 werd een feit.

In de 2e helft ging het gelukkig beter, we hadden meer ruimte en konden hierdoor gevaarlijker voorin worden. Spijtig genoeg kregen we toch nog de 4-0 om de oren. Daarna lag het geluk iets meer aan onze zijde en na een aantal kansen werd op voorzet van Bart D de 4-1 gemaakt wat onze eer wat deed redden. Via een voorzet van Gert-Jan deed de tegenstander ons nog wat helpen en zo kwam het tot 4-2. Helaas konden we niet meer kansen afmaken en was de tijd tekort om het tij te keren. Het verlies van 4-2 ging definitief de boeken in. Na een langer reeks van overwinningen dan toch een nederlaag; hopelijk de laatste dit seizoen en kunnen we aankomende ( laatste) match in volle glorie het seizoen afsluiten!
14-06-2014
FC Jagers4 - 5KWB'76
Goals: Goals: Lino 2x, Jeannot 1x, Philippe 1x, Gert-Jan 1x
Opstelling: Maarten; Pieter, Bart D., Gert-Jan, Tim; Filip, Bart G., Philippe, Bart v. M.; Lino, Jeannot
Namens onze ploeg wil ik zowel de voorzitter als ondervoorzitter bedanken voor de juiste adresgegevens. Na een uur rijden vonden we uiteindelijk de juiste locatie.

Gelukkig had dit ongemak geen enkele invloed op ons presteren. Integendeel had dit voorval net het gewenste effect op ons collectieve spel. Vrij vroeg in de match kwamen we dan ook op voorsprong. Via een doorsteek pas in de diepte kwam uiteindelijk Gert-Jan aan de bal die met een lage schuiver de bal voorbij de keeper in doel werkte. Enkele minuten later kon Lino na een mooi afstandsschot van op links de score verder aandikken.

KWB76 bleef gretig, na mooi combinatiespel op de rechterflank en dito voorzet van Filip, kwam Lino instinctief ingelopen naar de eerste paal en met een mooi tik in was de 0-3 een feit. De jagers vielen zelfs ten prooi aan een vierde tegendoelpunt op naam van Jeannot. Helaas kon onze gelegenheidsdoelman Maarten, die overigens een puike wedstrijd speelde, een tegendoelpunt niet verhinderen. Na een afstandsschot op de dwarsligger, kon men van dichtbij binnenkoppen 1-4. De tegenpartij bleek deze stand niet te kunnen verkroppen, duels werden grimmigere en agressiever. Vlak voor rust sloeg het noodlot toe en blesseerde Lino zich aan de enkel, 11 spelers werden gereduceerd tot 10.

‘Standhouden’ dat was de boodschap voor de 2de helft. Enorme druk en discutabele scheidsrechterlijke beslissingen zorgden er voor dat F.C. Jagers terug in de match kwamen tot 3-4. Maar dankzij een snelle counter via links (Bart v. M.) kwam de bal bij de doorgebroken Philippe, die met buitenkantje rechts de keeper op verkeerde been zette 3-5. Eindelijk de noodzakelijke ademruimte. Voor het laatste fluitsignaal kon de tegenpartij nog één keer tegen prikken 4-5.

Terechte en verdiende zege voor KWB 76.
07-06-2014
Stort Sport1 - 7KWB'76
Goals: Jeannot 3x, Maarten 2x, Gert-jan 1x, Filip 1x
Opstelling: Eddy; Pieter, Bart G, Gert-jan, Hielke;Bart v M, Philippe, Filip; Jeannot, Maarten
Na veel rondbellen en whatsappen konden we ditmaal slechts aan 10 spelers geraken, maar vol goede moed door laatste resultaten gingen we op weg naar Lommel- Barrier. Ditmaal speelden we wederom op een happening, en even dachten we naar de kermis te gaan met een heus reuzenrad aanwezig!

De zoektocht naar een kleedkamer leverde even wat strubbelingen op want de aangegeven kleedkamer was bezet en degene die wij volgens de organisatie dan moesten kunnen gebruiken was ook bezet. Op eigen initiatief hebben we dan maar gewoon zelf een kleedkamer uitgekozen . ( Helaas was dat niet de kleedkamer waar de schaars geklede dames stonden...( hingen moet ik eigenlijk zeggen)

Met +30 graden liepen de zweetdruppels ons van het gezicht en moesten we behoorlijk puffen ( toen we naar het veld wandelden). Gelukkig schoot Filip een bal al zo ver over de omheining dat we de warming up maar beperkt met bal hoefden te voltooien, onze dank hiervoor.

Dan volgde in de volle zon de aftrap. We speelden met als extra opgetrommelde krachten Pieter in de verdediging en Maarten in de aanval. Gert-Jan zou als 10e man ook de 11e voor zijn rekening nemen door verdeding en centraal voor zijn rekening te nemen.

Ondanks dat we met 10 tegen 11 speelden konden we ons spel goed maken en hadden we meteen overwicht op Stort Sport. Helaas waren we iets te enthoustiast en toen zowel Bart G als Gert-Jan voorin druk op de tegenstander aan het zetten waren kon Maarten niet voorkomen dat we een doelpunt tegen kregen; 1-0 achter. Even waren we bang voor het vervolg van de wedstrijd. "even" was ongeveer 2 seconden want vanaf de aftrap ging de bal via Hielke-> Philippe -> Gert-Jan zo achter de doellijn bij Stort Sport; 1-1. Vanaf toen ging KWB'76 als een ware zonnestorm te werk en de doelpunten van Jeannot en Maarten zorgden ervoor dat we met een voorsprong van 1-4 de rust in gingen.

2e helft zag er veelbelovend uit aangezien de tegenstander 2 spelers aan het andere plein af moesten geven en we dus met 10 tegen 9 kwamen te spelen. Zoals te verwachten kregen we dan ook vele kansen in de 2e helft maar wisten we er weinig volledig te benutten. Het was zelfs zo dat 2 man alleen voor de keeper na 6 keer mekaar aan te spelen het voor elkaar kregen alsnog buitenspel te staan. Ik zal geen namen noemen ( M & P!!). Toch wisten we nog 2 maal de bal in het doel van de tegenstander te werken. Buiten een bal op de lat -> doellijn was het voor Eddy dan ook meer zonnebaden als keepen en kwam hij op gegeven moment maar tegen de middenstip staan om ons aan te moedigen.

Filip wist uiteindelijk voor die dag het laatste doelpunt te maken en zo klonk bij 1-7 het eindsignaal en konden we met een goed gevoel een frisse pint gaan drinken. Nu hopen dat we deze winnende lijn lange tijd vast kunnen houden!
31-05-2014
FC Pundershoek1 - 3KWB'76
Goals: Sander 2x, Philippe
Opstelling: Thieu; Bart D, Gert, Tom, Gert-Jan; Bart v M, Philippe, Bart G, Hielke; Jeannot, Sander
Na de winst van afgelopen week was de druk groot voor de match op de happening van FC Pundershoek. Aangezien een aantal vaste krachten onder de Spaanse zon lagen te bruinen en de speeltijd van 12:00u!! ervoor zorgde dat dit niet voor iedereen haalbaar was zag de opstelling er wat gewijzigd uit!

Omdat om 12:00u de zon al behoorlijk van zich liet weten waren we eigenlijk blij dat we zo vroeg speelde gezien de temperaturen. (.. niet te vergeten meer tijd voor de 3e helft).

Met Thieu in het doel en Sander ( moest er wel even 9 uur voor rijden, maja dat doe je bij KWB'76 voor een basisplaats) in de spits bleek het wel goed te zitten. De eerste helft speelden we goed rond en na een ferm doelpunt van Sander ( ik moet even vermelden dat dit op assist van Jeannot was!) kwamen we op voorsprong. Even later was het wederom Sander die de doelman van Pundershoek kansloos maakte. Wederom na een "per ongeluk" assist van Jeannot overigens! Tot op heden had Thieu het doel schoon gehouden maar na bal verlies en het passeren van een paar man stond Thieu op het verkeerde been om het schot nog ongedaan te maken; 1-2 als resultaat. Gelukkig wist Phil na een stilgelegde bal van ondergetekende een doelpunt te maken en met 1-3 voorsprong gingen we de rust in.

In de 2e helft zijn we op niveau gebleven en hebben we de tegenstander geen kans meer gegeven. Tom hield de beste spelverdeler van Pundershoek totaal uit de match en Phil liep als een werkpaard over het middenveld te stormen. Sander kwam nog een paar keer alleen voor de keeper maar dit werd niet omgezet in een doelpunt; Jeannot stond naast hem gans vrij voor open doel maar volgens onze Zwitser was hij zo verbaasd over zijn kans dat dit de reden was om te missen. ( Volgens de overige 10 spelers wilde hij gewoon een hattrick maken)

Uiteindelijk werd de wedstrijd voor ons met een 1-3 winst afgefloten en konden we welverdiend aan onze pinten beginnen!
24-05-2014
KWB'763 - 2Lille v.v. ( bosuilen)
Goals: Lino, Filip en Gert
Opstelling: Eddy; Hielke, Gert-Jan, Andy, Gert; Bart v M, Bart D (Philippe), Dany, Filip; Lino, Tim(Maarten)
Na knappe maar weliswaar verloren wedstrijd verleden week wachtte de moeilijke thuiswedstrijd tegen de Bosuilen van Lille v.v. Iedereen terug op scherp na doorgedreven training woensdag en dat rendeerde in de eerste helft; twee doelpunten na goed uitgespeelde aanvallen.

Na de rust en twee vervangingen kwamen de goed voetballende bezoekers terug in de wedstrijd maar een kopbalgoal van Gert besliste een aangename wedstrijd en bezorgde KWB'76 verdiende winst.

Een dikke merci voor JEF die er voor zorgde dat we nog eens op een echt voetbalveld onze kunsten (!!!!!) mochten vertonen, dit bleek een goede tactische zet van JEF.
17-05-2014
De Klok3 - 2KWB'76
Goals: Filip, Lino
Opstelling: Eddy; Bart D, Gert-Jan, Thieu, Pieter; Filip, Dany, Philippe, Bart v M; Tim, Lino. (spionkop KWB'76: Miranda en dochter)
Na een moeilijke rit naar Viversel kwamen we in verspreidde slagorde aan op het terrein van FC ‘ de klok ‘ met een vertraging van een kwartier op de klok!! Ieder had, mede door omleidingen allerhande, een eigen weg uitgestippeld om er te geraken, langs, voor, achter of door het kanaal, wat uiteindelijk gelukkig ook lukte voor iedereen…(na nodige klauterwerk)

De wedstrijd werd op gang gefloten door de scheidsrechter, geassisteerd door twee lijnrechters (ook een unicum) en voor we het goed en wel wisten stonden we al met 3 – 0 in het krijt door enkele ongelukkige doelpunten. Toch geraakten we terug in de wedstrijd nog gedurende de eerste helft met enkele knap uitgespeelde doelpunten. De mooiste kansen en het beste voetbal bleef van KWB'76 komen doch de keeper van de thuisploeg had enkele geweldige (eerder ongelooflijke) reflexen bij pogingen van Lino en Philippe.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, goed voetbal van KWB'76 en kansen maar geen doelpunten meer. Ook Eddy had nog enkele goede reddingen op pogingen van de thuisploeg. Opmerkelijkste feit in de tweede helft was de niet gefloten strafschop op de doorgebroken Filip, duidelijk een misser van het arbitraal trio…Niettegenstaande de nederlaag toch een goede prestatie van de ploeg, vooral het geleverde spel was een opsteker. Ook het feit dat er na de match meer dan alleen een gewoon pintje gedronken kon worden deed de opgelopen nederlaag snel vergeten……
03-05-2014
Vet hamont1 - 2KWB'76
Goals: Lino, Filip
Opstelling: Eddy; Hielke ; Bart G, Andy, Pieter ( Thieu); Philippe, Filip, Jens, Bart D; Lino, Tim.
Een happening op formaat van KWB'76, klein maar fijn. Onze ploeg zat stevig in elkaar behalve Thieu die de verkeerde kleur van truitje aantrok. Hij deed dit echter om onze tegenstander uit de nood te helpen dus het is hem vergeven! Het werd allesbehalve een simpele wedstrijd!

De veteranen van Hamont konden het eerste halfuur geen vuist maken ondanks een sublieme Thieu in de spits! Helaas was Thieu meer de man van de pirouettes en vallende acties (vraag Bart wie de bal had geraakt J) dan de echte goalgetter, desondanks heeft hij ons serieus doen lopen! Een goede actie vanuit het middenveld, ruwweg 20 min in het spel, lanceerde Lino en zowaar de eerste goal van de match. Prima loopactie! De tegenstander had echter enkele gouden wissels in het verschiet en de druk van de tegenstander werd zienderogen groter! Gelukkig geen goal van Hamont maar wel een vakkundig bijeen gedribbelde goal van Filip dankzij een sterke assist van Lino.

Na de rust gaf onze tegenstander het echter niet op en slaagde zelfs in het scoren van een tegendoelpunt, het mocht gelukkig niet baten want ze hadden een beetje last van de Anderlechtziekte en kregen het niet voor mekaar om een penalty net voor einde tot een goed einde te brengen.

Resultaat was een serieuze match maar met de nodige dosis geluk en een slimme save van Eddy bleven de drie pinten uh punten voor KWB'76.
26-04-2014
Gerkenboys1 - 1KWB'76
Goals: Filip
Opstelling: Thieu; Tim, Bart D, Bart G en Pieter; Filip, Dany, Philippe en Miguel; Jeannot en Gert-jan.
Na een blijkbaar zware nacht voor onze jonkies volgde de verre verplaatsing naar Bree. De eerste helft werd desondanks de bal prima rondgespeeld tot aan de goal van de tegenpartij maar daar liep het mis. Nadrukkelijk overwicht in spel kon niet omgezet worden naar verdiende voorsprong.

In de tweede helft begonnen de pintjes bij de meesten toch een invloed te krijgen op hun spel en werd de match iets evenwichtiger, zonder noemenswaardig gevaar voor onze gelegenheidsdoelman.

Toch kon de thuisploeg na overduidelijk buitenspel op voorsprong komen. Nadien volgde nog een bestorming van het doel van de thuisploeg wat resulteerde in de oververdiende gelijkmaker.

Eigenlijk ongelooflijk dat we deze wedstrijd niet konden winnen gezien het technisch overwicht dat we hadden, maar gezien de staat waarin sommigen bij vertrek naar Bree verkeerden toch nog een mooi gelijkspel….
19-04-2014
KWB'761 - 2KWB Lommel Werkplaatsen
Goals: Filip
Opstelling: Eddy (Jens); Thieu (Filip), Bart G, Niels (Gert-Jan), Pieter; Bart v M, Dany, Philippe, Hielke; Jeannot, Sander
Ideaal voetbalweertje, spijtig van keiharde (gras)mat wat voetballen op eigen veld zéér moeilijk maakt voor technische ploegen als de onze……

De eerste helft was gelijkopgaand tot de bezoekers met een schicht onze doelman konden verslaan. Deze was hierdoor zo aangedaan dat hij zich even later diende te laten vervangen met een spierblessure.

Onze enige supporter zaterdag, Jens, die van een vrije namiddag in de Colruyt gebruik wou maken om ons aan te moedigen werd gedwongen tot een openbare striptease en in doel plaats te nemen ter vervanging van Eddy.

Na de rust zelfde spelbeeld, gelijkopgaand tot de bezoekers terug met een afstandsschot de voorsprong konden verdubbelen. Wat volgde was een bestorming van het bezoekende doel met nog tal van goede mogelijkheden voor KWB'76 maar verder dan de omgezette strafschop van de ingevallen Filip kwamen we niet meer ondanks nog enkele fraaie pogingen….en enkele hete opstandjes langs de lijn waar de bezoekers helaas ook in overtal waren....

Geen verdiend gelijkspel na twee opeenvolgende overwinningen dus…..
12-04-2014
De Kiefhoek1 - 7KWB'76
Goals: Filip, Philippe, Dany, Lino, Bart v M 2x, Tony
Opstelling: Steve; Tim, Bart G, Gert-Jan, Hielke; Bart v M, Dany, Philippe, Filip; Lino, Jeannot. Tony bij tegenstander
Zaterdag zou het een wedstrijd worden liggend op een heuvel bij de Kiefhoek. De bal zou dus gegarandeerd rollen. We waren met 12 dus we konden er tegenaan, tenminste dat dachten we!
Er waren 3 man aanwezig van de tegenstander dus dat zou te makkelijk worden. Er zouden er echter nog wat mensen komen; om iets voor 3 waren het er al 5 en uiteindelijk kwamen zij tot 9 man waarbij een 10e weldra nog zou afkomen. Tony was zo vrij om de tegenstander te versterken. ( wij begonnen meteen te vrezen aangezien Tony altijd doelpunten maakt als ‘m bij de tegenstander meedoet, en ja ook nu scoorde hij natuurlijk weer!)

Dan eindelijk de aftrap, vergezeld van de supporters langs de zijlijn, voor ons zijnde paardenfluisteraar Tom en de vrouwelijke metgezel van Filip! De eerste 15 minuten werd er mooi rondgespeeld door KWB’76, dit kon ook door het overwicht in aantal. Uiteindelijk viel hierdoor dan ook het eerste doelpunt bij de tegenstander in het doel. Ondergetekende had zich geestelijk niet voorbereid op het wedstrijdverslag dus doelpuntenmakers moeten zelf vertellen welke ze maakte! Na het druk blijven zetten en goed rondspelen kwamen nog een aantal kansen en een 2e doelpunt voor KWB was een feit. Toch kregen we ook zelf een doelpunt om onze oren; 1-2 door slap voetballen van ons en effectief afmaken van de tegenstander! Uiteindelijk nog met 1-3 de rust in.

De 2e helft begonnen we matig, waarbij door een paar individuele fouten de tegenstander zowaar druk op onze doelman Steve uit kon oefenen. Gelukkig stond hij zijn mannetje! Naar het schijnt hebben prestaties tijdens de match ook te maken met bedprestaties van de avond ervoor, ik noem dus geen namen Tim, maar gelieve seksuele handelingen te bewaren tot na de match in het belang van het team en wedstrijdresultaat! Toch kon de Kiefhoek geen stand houden en KWB’76 maakte nog een aantal fraaie doelpunten. Als laatste wil ik vermelden dat Tony als een echte spits ook een mooi doelpunt binnen tikte! Gelukkig kan ik afsluiten met; het was in het doel van de Kiefhoek! Eindstand; een verdiende 1-7 overwinning voor KWB’76.
05-04-2014
KWB'764 - 0De Vedetten
Goals: Sander 1x en 3 x Lino
Opstelling: Eddy; Thieu, Bart G, Gert Jan, Hielke (Tim); Filip, Philippe, Dany, Bart v M; Lino, Sander
Na een weekje noodgedwongen rust wegens te weinig volk vorige week begon een uitgeruste ploeg van de KWB vlot voetballend aan de wedstrijd tegen de ‘vedetten’. Na de studieronde bleek echter dat er niet zoveel echte vedetten bij de tegenstander meespeelden en was het vooral KWB'76 dat met bijwijlen aardig combinatievoetbal de tegenstrever onder druk zette en verdiend kon scoren via Sander. Toen ook de 30-jarige (DERTIG…!!) Lino de weg naar doel vond was de wedstrijd bij de rust eigenlijk al gespeeld.

Na de rust ging KWB'76 op zijn elan verder en trakteerden ze de thuissupporters ( Rik himself!) op enkele mooie combinaties en mooi uitgespeelde doelpunten. Met kersverse vader Thieu en de weder optredende Tim achterin ging de deur toen op slot en de vedetten slaagden er niet in één uitgespeelde doelkans te creëren…Zo kabbelde de wedstrijd verder naar zijn einde op veteranentempo (op maat van schrijver…) en kwam de oververdiende zege nooit in gevaar.
15-03-2014
KWB Lindel2 - 1KWB'76
Goals: Lino
Opstelling: Eddy; Bart G, Bart D, Miguel, Pieter; Bart Vm, Dany, Marcel, Philippe; Lino, Sander
Op een echt patattenveld diende deze wedstrijd gespeeld te worden en dat was aan de vele mislukte controles te merken. In een gelijk opgaande eerste helft wist Lino uit vrije trap en met de gepaard gaande vreemde capriolen van de bal de thuiskeeper te verslaan. Op slag van rust kon de thuisploeg op corner knap gelijkmaken.

Pal na de rust kon KWB Lindel met een gelukje de bal voor doel brengen en werd deze aanval afgerond met de winnende treffer. Wat de kwb nadien ook nog probeerde, de stand wijzigde niet meer al had de kopbal van Lino in de laatste minuut wel voor de verdiende gelijkmaker kunnen zorgen….

Na enkele nederlagen tracht het bestuur van KWB'76 de supporters kalm te houden en het vertrouwen in de trainer te behouden…..Een overwinning in de komende weken is wel gewenst…..
08-03-2014
KWB'764 - 5Veteranen Peer
Goals: Sander 1x, Philippe 1x, Bart 1x
Opstelling: Thieu; Miguel, Andy, Hielke, Gert; Philippe, Marcel, Dany ( Kurt), Bart D, Sander; Steve, Jens
Na het verlies van verleden week zocht ons elftal naar antwoorden. In de eerste helft werden die al snel gevonden door fris en fruitig samenspel, ook wel ‘tikkietakkie’ genoemd (Hechtel=> ‘Het nieuwe Barcelona?!’), kwam de bal bij onze parel uit de Noorder Kempen (jawel Sander blijven ‘Shine’) en met een droge knal in de rechteronderhoek stond de score op 1-0. Niet snel daarna mochten we met z’n alle genieten van een magistraal uithaal (zondagsschoten vallen namelijk nooit op een zaterdag) van de Phille 2-0 was het resulterende gevolg. Door gebrek aan concentratie vond onze tegenstander terug de aansluiting 2-1. Vlak voor rust konden we de marge weer vergroten na een doelpunt;3-1.

Dat samba kan veranderen in onsamenhangend duinenzand werd in de 2de helft zichtbaar. Carnaval leek steeds meer te lijken op een kermis van doelpunten. Helaas voor ons vielen ze in circa 5 à 10 min allemaal in het verkeerde doel. Voor dat de thuissupporters het al te goed konden beseffen stond ‘KWB 76’ met 3-5 achter. Na een betwist buitenspel doelpunt van Bart konden we de aansluiting terugvinden maar helaas kwam die te laat om de scheve situatie om te buigen.
01-03-2014
ITM 20024 - 2KWB'76
Goals: Benny 1x, Bart ( tegenstander) 1x
Opstelling: Eddy; Tom, Rik (T), Hielke, Gert-Jan; Niels (T), Filip, Marcel, Niels; Benny, Jeannot
Na heel wat geronsel kwam KWB'76 toch aan de nodige 11 spelers om de match aan te vangen. De eerste 20 minuten verliepen voorspoedig met de 0-1 voorsprong als gevolg, doelpunten maker van dienst den Benny.

De match kwam weer in evenwicht 1-1 na slecht samenspel in onze defensieve as. Daarna vielen er in onze sterk gehavende ploeg nog 2 pionen uit. Rik moest de match voor gezien houden en onze Phil had weer eens te veel gist in zijn darmen van de avond voordien waardoor een vroege sanitaire stop midden in de match aan de orde was.

Na de rust en met 2 extra gemotiveerde spelers van de tegenpartij ( Helaas kon Niels vanwege een oude blessure niet teveel van het lichaam vergen en moest het na 1 helft voor gezien houden) kwamen we vroeg op achterstand; 2-1. Toch kon ons gelegenheidselftal genoeg moed putten uit ons samenspel waardoor we verdient terug op gelijke hoogte kwamen 2-2. Gaande weg in de 2de helft werden de ruimtes tussen aanval en verdediging zo groot dat ons de fysieke paraatheid parte begon te spelen. Uw verslaggever gebruikte dan ook alles wat in zijn macht was om een tegendoelpunt te verijdelen met een noodlottige penalty als gevolg 3-2. In het slot slikte we nog een laattijdig tegendoelpunt na krachtige kopbal 4-2.

Achteraf gezien toch nog een sterk resultaat in deze a-typische formatie en de winst zit hem bij ons altijd in de derde helft.
22-02-2014
Haachtboys2 - 4KWB'76
Goals: Lino 3x, Jeannot 1x
Opstelling: Thieu; Tom, Pieter, Rik, Bart G; Hielke, Philippe, Gert-Jan ( Tony), Sander; Jeannot, Lino
Vorige zaterdag was er terug de derby tussen de Haachtboys en wij (KWB'76). Alhoewel dit een match was om te bepalen wie de ploeg van het dorp is, hadden wij redelijk veel afwezigen en geblesseerden. Bijkomend hadden er ook nog enkelen van ons de avond ervoor serieus diep in het glas gekeken (k'ga geen namen noemen, maar ik vraag me wel af of Hielke zijn stem al wat beter is?). Maar met onze gehavende ploeg hadden we toch veel hoop om deze match tot een goed einde te brengen.

Na een paar minuten spelen was het al snel duidelijk dat de concentratie en fysieke paraatheid deze week ver te zoeken was. Gelukkig was onze voorlinie deze week zeer efficiënt en scoorden zowel Lino als Jeannot elk een goal waardoor we 0-2 voorkwamen. Met wat geluk en af en toe een sublieme redding van mezelf (Chinese vrijwilliger om Eddy deze week als doelman te vervangen), konden we de eerste helft de netten schoon houden.

In de tweede helft wat het al snel duidelijk dat het nog een moeilijke 35 minuten zou worden. De Haachtboys hadden het overwicht en maakten redelijk snel gelijk. Bij deze gelijke stand waren wij (voornamelijk Tom) serieus tijd aan het rekken. Door een fantastische pas van Tom (volgens mij per ongeluk :-)) en een schitterende loopactie van Philippe en Sander op links, kon Lino zijn 2e goalke van de namiddag maken. Door die goal was de veer bij de Haachtboys gebroken. Door een bijna identieke actie als bij de derde goal, werd het uiteindelijk nog 2-4 voor ons met als gevolg dat wij met "KWB'76" opnieuw de ploeg van het dorp zijn.
15-02-2014
KWB'763 - 1Warande HAM
Goals: Steve 1x, Tom 1x, Lino 1x
Opstelling: Eddy; Thieu, Gert, Tom, Hielke; Bart v M, Philippe, Gert-Jan, Sander; Lino, Steve ( Jeannot)
Aangekomen op het plein in Hechtel wachtte ons een bijzondere verrassing; er stonden maarliefst 2 tegenstanders ( ploegen) op ons te wachten. Omdat 11 tegen 22 ons toch iets teveel van het goede leek hebben we besloten om tegen de ploeg te spelen welke volgens Tony's handschrift de juiste was. De andere ploeg sloeg het aanbod om tegen de junioren te spelen af en keerde huiswaarts.

Er stond een stormachtige wind bij de aftrap maar vol goede moed met enigszins vernieuwde opstelling begonnen we het spel, ons spel! De eerste helft had KWB'76 zeker het overwicht en wisten wij veel op de kant van de tegenstander te blijven en het doel op te zoeken. Door goede combinaties met Gert-Jan en Philippe kregen Lino en Steve de bal aangereikt. Helaas konden we het vooralsnog niet succesvol afronden. Zoals in het verleden vaker is voorgekomen viel het eerste doelpunt dan uiteindelijk ook aan de verkeerde kant. Tony besliste dat Philippe teveel aan het vroegere handbal dacht door binnen de 16 meter de bal met de hand te gaan spelen! ( volgens ooggetuigen welliswaar met gestrekte arm langs het lichaam maar dit mocht niet baten) Warande HAM liet de gefloten penalty niet onbenut en scoorden 0-1. Met deze stand gingen we uiteindelijk ook de rust in.

In de 2e helft bleef KWB-76 echter goed haar spel houden en dit werd beloond door een doelpunt van Steve, de 1-1 was een feit. Even later vond de tegenstander het nodig om Sander vliegles te geven, gelukkig in het strafschopgebied dus een penalty voor ons! Omdat Tom enkel nog op zijn denkbeeldige stoel gezeten had mocht hij deze nemen en nadat de keeper al in de linkerhoek lag besloot Tom hem in de rechterhoek te schieten waardoor we op voorsprong kwamen. Overigens zit er voor Tom nog een klein (kort, 3mm) gevolg aan gezien er een afspraak bestond wanneer hij zou scoren. Dit is ontstaan na wat pinten in "De Santé" en wordt zeker onthouden! Verder lagen in de 2e helft de kansen met name bij KWB'76 en uiteindelijk viel er nog een doelpunt aan de zijde van de tegenstander; Steve schoot op het doel maar de bal werd dermate vertraagd door modder en water dat Lino uiteindelijk het verlossende zetje tegen de bal moest zetten. Met 3-1 sloten we de match dan ook af en konden we terugkijken op een goede match! Hopelijk kunnen we dit aankomende zaterdag herhalen, ditmaal met onze trouwe supporter Tim weer aan de zijlijn!
08-02-2014
KWB Eksel4 - 0KWB'76
Goals:
Opstelling: Eddy, Tom, Gert, Pieter, Hielke; Gert-Jan, Dany ( Tony), Philippe, Sander; Steve, Jeannot
De clash der titanen werd ons deze middag voorgeschoteld, helaas zijn we van een koude reis thuis gekomen... Dat scores niet altijd alles willen zeggen weet iedereen... Na een vlot op- en afgaande eerste helft gaan beide ploegen met een tevreden 0-0 score de kleedkamer in.

Wat er na rust gebeurde is helaas nog steeds niets te verklaren :), er moet wel iets in da water gezeten hebben. Uit de 2de periode onthouden we maar een paar zaken voor de volgende weken:

- fout binnen de 16 meter wordt altijd bestraft!

- voetbal is nog steeds een contactsport! ;) (sommige vergeten dat soms blijkbaar)

- met wilskracht alleen maakt ge geen doelpunten!

De match werd uiteindelijk afgefloten met een droge 4-0 op het geïmproviseerde scorebord.
25-01-2014
Vet Hal Sport3 - 1KWB'76
Goals: Own goal van Vet Hal Sport 1x
Opstelling: Eddy;(Thieu); Tom, Andy, Pieter en Thieu (Tony); Philippe, Dany, Marcel en Bart D; Lino en Steve
Met twee zwaar verkouden spelers in de ploeg en twee vermoeide skiërs naast het veld (die zich toch nog nuttig wisten te maken als amateur fotografen...) werd het een zware wedstrijd voor KWB'76.

Na een vroege own goal van Vet Hal Sport kwam de thuisploeg al vroeg langszij toen Pieter ons even wou aantonen dat hij ook redelijk goed kan volleybal spelen (je had ons dat ook gewoon mogen zeggen Pieter, je hoefde dat niet persé te bewijzen...) en de strafschop feilloos werd omgezet. Toen ook de scheidsrechter zich wou laten opmerken (of juist niet door geen buitenspel te fluiten) kwamen we zelfs op achterstand en werd het nog voor de rust 3 – 1 na minder secuur verdedigend werk van ons.

Na de rust werd KWB'76 de sterkere ploeg maar dat leidde niet meer tot uitgespeelde doelkansen, op een betwiste penaltyfase na(wel strafschop volgens merendeel KWB'76, geen volgens thuisploeg en aanhang.) Al bij al matige wedstrijd van KWB'76. Mits enkele tactische spitsvondigheden van onze coach Marcel moet het volgende week wel weer lukken..
18-01-2014
KWB'764 - 2OC Helchteren
Goals: Lino 2x, Steve 2x
Opstelling: Eddy; Rik(Jeannot), Bart D, Bart G(Hielke), Gert-Jan; Philippe, Marcel, Dany en Bart Vm; Lino en Steve
Het was een mooie zaterdagnamiddag om te voetballen en dat werd door KWB'76 dan ook goed gedaan. Vooral in de eerste helft kwamen er mooie combinaties op de mat en scoorden we 2 mooie doelpunten via Lino en Steve. Tussendoor wisten ook de bezoekers te scoren doch de ruststand kwam er met een verdiende voorsprong voor KWB'76.

Na de rust kwamen de bezoekers sterker opzetten maar na een schitterende actie van Gert-Jan (neen, geen hakje) kon Steve weer scoren. Daarna werd het nog spannend door een nieuwe tegentreffer van OC Helcheren maar Lino wist met zijn beruchte ‘buitenkant links’ (ditmaal niet gevolgd door een enkelblessure) een prachtige vierde treffer te scoren!

Nadien wist Eddy met enkele knappe saves de bezoekers op afstand te houden. Goede keeper, solide verdediging, hardwerkend middenveld en kwieke voorlijn; dat zijn de ingrediënten voor een winnaarsteam! De frieten achteraf smaakten nog beter na deze knappe overwinning...
11-01-2014
SVH 752 - 1KWB'76
Goals: Steve 1x
Opstelling: Eddy, Thieu (Gert), Andy (Pieter), Tom en Bart G; Bart v M (Gert jan), Dany, Marcel en Hielke; Steve en Philippe
Deze wedstrijd was aangekondigd als moeilijk en dat bleek het ook te zijn. Nochtans wist KWB'76 de eerste helft goed stand te houden en via Steve zelfs op voorsprong te komen. Het spel was naar KWB'76 normen degelijk te noemen en onze doelman Eddy werd vakkundig afgeschermd door de verdediging en hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld echter volledig, mede door de talrijke wissels, zowel bij de thuisploeg als bij ons. Het middenveld diende door KWB'76 volledig prijs gegeven te worden en zodoende wist de thuisploeg alsnog verdiend de zege uit de brand te slepen.

Al bij al een logische zege voor thuisploeg, gezien het verschil in kwaliteit op het veld. Niettegenstaande een verdienstelijke partij van KWB'76 (in een niet zo ver verleden werden deze wedstrijden met grotere cijfers verloren!) en het eerste verlies van KWB'76 sinds lang (half November!!!!!). Hopelijk kan volgende week (na iedereen wat bijgeschaafd te hebben op de training) terug met een overwinning aangeknoopt worden, zoniet, ook goed!
04-01-2014
KWB'761 - 1Berkenboys Bree
Goals: Philippe 1x
Opstelling: Eddy; Bart G, Tom, Hielke, Thieu (Bart v M); Bart D, Dany, Philippe en Gert; Gert-Jan, Lino
Allereerst nog de beste wensen met veel voetbalplezier en een goede gezondheid voor iedereen!

Na de doorgedreven kersttraining verleden zaterdag met liefst 11 spelers (sommige provincialers moeten het met minder volk op training stellen!) werd het nieuwe jaar ingetrapt met een wedstrijd tegen berkenboys Bree. In de kleedkamer werd al duidelijk dat niet iedereen de feestdagen evengoed verwerkt had en dat deed even voor het ergste vrezen.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand tot een misverstand in de verdediging (proper uitgedrukt, nietwaar Thieu?) tot de voorsprong voor de bezoekers leidde. Niettegenstaande verwoede pogingen van KWB'76 bleef die score op het bord tot de rust.

Na de koffie (euh water) dwong KWB'76 nog verschillende kansen af doch pech, de bezoekende keeper en onkunde (in omgekeerde volgorde..) verhinderden de gelijkmaker. Toch wist Philippe op het einde nog een gaatje te vinden na een prachtige assist van Bart D zodat de verdiende gelijkmaker tot stand kwam. Alleszins een wedstrijd die we konden, moesten en verdienden(?????) te winnen doch de feesten wogen net iets te zwaar door...

Positieve noot tot slot: dit jaar werd er nog niet verloren, we proberen dit zo te houden (tenminste tot volgende zaterdag)
21-12-2013
Veteranen peer2 - 2KWB'76
Goals: Philippe 1x, Lino1x
Opstelling: Eddy; Bart G, Tom, Hielke, Thieu (Bart v M); Bart D, Dany, Philippe en Gert; Gert-Jan, Lino
Allereerst nog de beste wensen met veel voetbalplezier en een goede gezondheid voor iedereen!

Na de doorgedreven kersttraining verleden zaterdag met liefst 11 spelers (sommige provincialers moeten het met minder volk op training stellen!) werd het nieuwe jaar ingetrapt met een wedstrijd tegen berkenboys Bree. In de kleedkamer werd al duidelijk dat niet iedereen de feestdagen evengoed verwerkt had en dat deed even voor het ergste vrezen.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand tot een misverstand in de verdediging (proper uitgedrukt, nietwaar Thieu?) tot de voorsprong voor de bezoekers leidde. Niettegenstaande verwoede pogingen van KWB'76 bleef die score op het bord tot de rust.

Na de koffie (euh water) dwong KWB'76 nog verschillende kansen af doch pech, de bezoekende keeper en onkunde (in omgekeerde volgorde..) verhinderden de gelijkmaker. Toch wist Philippe op het einde nog een gaatje te vinden na een prachtige assist van Bart D zodat de verdiende gelijkmaker tot stand kwam. Alleszins een wedstrijd die we konden, moesten en verdienden(?????) te winnen doch de feesten wogen net iets te zwaar door...

Positieve noot tot slot: dit jaar werd er nog niet verloren, we proberen dit zo te houden (tenminste tot volgende zaterdag)
14-12-2013
KWB'764 - 3Veteranen KWB lindel
Goals: Lino 3x, Sander 1x
Opstelling: Eddy; Pieter, Bart d, Tom en Hielke; Sander, Dany, Marcel en Gert-Jan; Tim (Philippe) en Lino
Derde opeenvolgende overwinning, de meesten van ons hebben dit nog niet mogen ervaren bij KWB'76. Het geleverde spel was dan wel niet onweerstaanbaar (mede door de zon) maar de eerste twintig minuten van deze wedstrijd was KWB'76 duidelijk baas en scoorde dan ook 2 maal via topschutter Lino. Nadien werd de wedstrijd steeds minder goed (ik probeer positief te blijven) maar kon KWB uitlopen tot 4 - 1. Door aanhoudende misverstanden (het woord geklungel wordt hier niet gebruikt) kwam de tegenstrever nog terug tot 4-3 maar met veel inzet konden we de zege toch veiligstellen. Onze scheidsrechter Tony floot onopvallend, dus heel goed.....
Volgende week laatste wedstrijd van het jaar tegen Veteranen Peer, zou moeten haalbaar zijn.....
07-12-2013
KWB'765 - 0KWB werkpl. Lommel
Goals: Bart G 1x, Lino 1x, Tim 1x, Philippe 1x, Sander 1x
Opstelling: Thieu (feilloos in de goal); Tom, Steve, Pieter (Gert), Gert-Jan; Phillippe, Dany (Marcel), Bart G (Hielke), Sander; Lino en Tim.
Na de 1-0 overwinning tegen de Wraken verleden week (doelpunt Tim, na knappe assist Lino) werd gisteren opnieuw een klinkende overwinning geboekt. In de eerste helft konden de bezoekers nog min of meer gelijke tred houden maar de tweede helft walste de kwb met af en toe sambavoetbal over de tegenstander heen.
Vanuit een gesloten verdediging met daarachter een stevig slot op de deur (thieu op 1 been) bewees de kwb aan de talrijk opgekomen supporters (8 en één hond, het was dan ook een echt hondeweer) dat de wekelijkse training stilaan vruchten begint af te werpen...

Volgende week terug een thuiswedstrijd tegen de veteranen Kwb Lindel. De plaatsen in het elftal beginnen stilaan duur te worden, dus goed trainen deze week mannen.
30-11-2013
KWB'762 - 2HaachtBoys
Goals: Bart D 1x, Jeannot 1x
Opstelling: Eddy; Hielke, Tom, Miguel, Bart G; Tim, Dany, Bart D en Bart VM; Marcel en Jeannot.
Na de nederlaag tegen de Sportvriend was KWB'76 gebrand om de overwinning te behalen in de volgende derby tegen de HaachtBoys. Het heeft helaas weer niet mogen zijn. Nadat Gert -Jan op vraag van de tegenpartij van kamp gewisseld had kregen we een evenwichtige eerste helft met KWB'76 eerst op voorsprong maar na een misverstand in de verdediging gingen we met 1-1 rusten. In de tweede helft bleef het lang gelijk tot een spannend laatste kwartier waarin KWB'76 op voorsprong kwam via Bart D en het nadien eigenlijk had moeten afmaken, doch na een nieuw misverstand in de verdediging kwam uiteindelijk toch een gelijkspel op het bord.
Weer geen zege maar zoals iedere week maakte de gezellige drukte van de derde helft veel goed.....
Volgende week weer een kans op eigen terrein.....blijven trainen mannen......