Geschiedenis

In 1975 werd Tony Stippelmans door Ferdy Pauwels aangesproken om lid te worden van de KWB. Na niet te lang nagedacht te hebben en in overleg met destijds nog zijn lief en nu huidige vrouw is Tony op het voorstel van Ferdy ingegaan. Buiten het lidmaatschap van de KWB is Tony in 1975 ook bestuurslid geworden van de KWB. Tony wilde graag wat aan sport doen en vroeg aan Ferdy of het mogelijk was om bij de KWB te voetballen. Bij navraag bleek dat de toenmalige voetbalploeg, KWB- Hechtel, reeds voldoende spelers in het team had. Ferdy en Tony bleven niet bij de pakken zitten en na een paar keer vergaderd te hebben beslisten zij om een nieuwe ploeg op te richten.

Het oprichten van een nieuwe voetbalploeg was echter rapper gezegd dan gedaan. In het voorjaar van 1976 besloten zij om een beroep te doen op de bestuursleden van de KWB tijdens de bestuursvergadering. Zij moesten bij de leden gaan informeren of er interesse was om te voetballen. Een paar maanden later trokken Ferdy en Tony op pad met een lijst met vernomen geïnteresseerden aangevuld met een zelf opgestelde lijst met eventuele kandidaten. Zij gingen bij alle geïnteresseerde mensen thuis polsen  of ze het zagen zitten om wekelijks een match te gaan spelen. Na dit allemaal geïnventariseerd te hebben hadden zij toch al een 15-tal mensen die mee wilden spelen. Wat  betreft de spelers was alles dus in kannen en kruiken.

Naast spelers komt er meer kijken bij het oprichten van een voetbalploeg; zij hadden een ploegnaam nodig, een plein om op te voetballen, uitrusting + voetballen en tegenstanders. Wat betreft het plein, de uitrusting en de voetballen werden zij gelukkig goed geholpen door de reeds bestaand voetbalploeg KWB- Hechtel. Zij leverden de uitrusting en een bal. Na enig overleg en met de hulp van voetbalploeg van KWB- Hechtel werd aan de nieuwe ploeg als plein een terrein van Don Bosco Hechtel toegewezen. Omdat natuurlijk niet onder de naam van KWB- Hechtel gespeeld kon worden werd in overleg met de toemalige voetbalploeg naar een "tweenaam" gezocht. De bestaande voetbalploeg kreeg de naam van haar stichtingsjaar en dat was '72. De nieuw opgerichte ploeg kreeg de naam '76. Hiermee was het bestaan van een tweede ploeg van KWB- Hechtel een feit. Een voetbalkalender werd opgesteld en KWB'76 was vertrokken.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op 10 Oktober 1976 tegen  KWB'72  en werd glansrijk verloren door KWB'76  met 10- 1. Het eerste doelpunt werd gescoord door Tolaro Paulo uit een strafschop. Het eerste gelijkspel voor KWB'76 was 1-1 en werd reeds behaald na de derde wedstrijd. De eerste overwinning door KWB'76  werd met 1-4 na de elfde wedstrijd behaald. Op de achtste wedstrijd speelde KWB'76 overigens terug tegen KWB'72 en werd de wedstrijd nog maar met 2-1 verloren. Er zat dus zeker vooruitgang in!

Tot op heden word er nog iedere week op zaterdag  gevoetbald. Jaarlijks worden er een 40-tal wedstrijden gespeeld, exclusief de toernooien. Dit betekent dat KWB'76 toch al zo'n 1500 wedstrijden gespeeld heeft en met de toernooien erbij gerekend zeker de 1600 wedstrijden gepasseerd is.